بچه سوله
سوله از بهترین و مهم ترین روش های ساخت فضاهای وسیع برای مصارف مختلف است. وجود و یا عدم وجود بچه سوله بر روی قیمت نهایی سوله تاثیر می گذارد. بسیاری از افراد بچه سوله را با سوله دوقلو اشتباه می گیرند. بچهسوله در واقع سوله ای است که به صورت چسبیده به سوله مادر طراحی و ساخته می شود. فضایی که نسبت به سوله مادر کوچکتر است اما به عنوان فضایی مکمل برای کسب و کارهای صنعتی و تولیدی کارایی دارد. با اینکه بچهسوله فضایی کم و فرعی است، اما کاربردهای بسیار گسترده ای دارد و به عنوان یک فضای کارآمد در اختیار کارخانجات و سالن های تولیدی قرار می گیرد. در ادامه این مقاله از وبسایت بنا گستر سوله ساز، قصد داریم ضمن معرفی بچه سوله، به کاربردهای آن نیز بپردازیم. اگر میخواهید نمای درستی از بچه سوله در کنار سازه اصلی خود ببینید، به سفارش طراحی سوله مراجعه کنید.
بچه سوله چیست؟
منظور از بچه سوله (Lean To)، سازه ای بسیار سبک است که در کنار سوله اصلی و یا سوله مادر ایجاد می شود. در زبان انگلیسی بچه سوله Lean To گفته می شود و در واقع نشان دهنده یک بنای کوچک است که به بنایی بزرگ تر از خود تکیه کرده است.
لنتو در ابعاد کوچکتری از سوله طراحی می شود. هدف از ساخت آن نیز ایجاد فضایی است که برخی از فرآیندها که امکان جداسازی آن ها از خط تولید وجود دارد، در این سوله های کوچکتر انجام شود.
کاربرد بچه سوله
از برخی ویژگی های کاربردی بچه سوله، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• امکان اضافه کردن لنتو در حین اجرای پروژه و بعد از اتمام پروژه وجود دارد.
• سازه جانبی دارای یک دیوار مشترک با سوله اصلی است و به صورت کامل از سوله مادر جدا ساخته نمی شود.
• بچه سوله کوچکتر از سوله اصلی است و حداکثر ابعاد آن 60 درصد سوله اصلی می باشد.
• امکان ساخت لنتو در یک طرف و یا در هر دو طرف سوله اصلی وجود دارد. در نظر گرفتن ابعادی بیش از این اندازه به معنای سوله دوقلو و سه قلو خواهد بود.
• می توان در ابتدای ساخت، کاربری خاصی را برای لنتو در نظر نگرفت. اما به مرور و با گسترش کسب و کارها، می توان این قسمت را نیز به واحد تولیدی اضافه کرد.
• هر زمان که کارفرما اعلام آمادگی کند، امکان ساخت بچه سوله وجود دارد.
• دهانه سازه جانبی با توجه به دهانه سوله اصلی تعیین می گردد. به عبارتی نباید دهانه آن بیشتر از محدوده خاصی شود. معمولا برای ساخت سوله های کوچک، دهانه 10 الی 15 متری در نظر گرفته می شود.
• برای ساخت لنتو نیز مشابه با سوله اصلی به تائیدیه سازمان نظام مهندسی نیاز است.
انواع بچه سوله
سوله جانبی از نظر شیوه طراحی و نحوه ساخت در چهار دسته بندی شامل سازه جانبی تک شیب یک طرفه، سازه جانبی تک شیب دو طرفه، سازه جانبی دو شیب یک طرفه و سازه جانبی دو شیب دو طرفه قرار می گیرد. در ادامه پیرامون هر یک توضیحاتی را آورده ایم.
بچه سوله تک شیب یک طرفه
سازه جانبی تک شیب یک طرفه، از یک سمت با دیوار سوله مادر در تماس می باشد، به طوری که دارای یک دیوار مشترک طولی با سوله اصلی است. ضمن اینکه دارای یک سقف شیب دار یک طرفه نیز می باشد. در واقع شکل نهایی این سازه جانبی به گونه ای است که سوله اصلی از قسمت طول به دو قسمت تقسیم گردد.
در صورتی در ساخت این سازه، ستون های لازم برای نگه داشتن سقف ساخته شود و دیوار کناری آن اجرا نگردد، به عنوان پارکینگ خودرو و یا سایبان کاربرد خواهد داشت.
بچه سوله تک شیب دو طرفه
سوله تک شیب دو طرفه، زمانی است که سوله مادر از هر دو طرف، یک لنتو تک شیب یک طرفه داشته باشد. در چنین حالتی، هر دو دیوارهای جانبی سوله مادر، با دیوار طولی سازه های جانبی مشترک می باشد.
بچه سوله دو شیب یک طرفه
در این نوع سوله، یک سازه جانبی با حداکثر 60 درصد ابعاد سوله اصلی در یک سمت سوله ساخته می شود که دارای یک دیوار مشترک با سوله اصلی است. سقف این نوع بچه سوله نیز به صورت دو طرفه ساخته می شود. در بسیاری از موارد با ایجاد مسیر عبور مرور بین سازه جانبی و سازه اصلی، امکان تردد میان دو فضا نیز فراهم می شود.
بچه سوله دو شیب دو طرفه
در این حالت، لنتو سقف شیبدار دو طرفه در دو سمت سوله اصلی ساخته می شوند. در این نوع از ساخت سازه های جانبی، می توان برای هر کدام از سازه ساخت شده در طرفیت سازه اصلی، ابعاد متفاوت و یا برابری را در نظر گرفت.
شاید به مطالب زیر هم علاقمند باشید.
سوله کارگاهی
سوله دامداری